Офіс президента відповів на петицію щодо ліквідації ОАСК: Зеленський доручив розпочати консультації з ВРП

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Офіс президента відповів на петицію щодо ліквідації ОАСК: Зеленський доручив розпочати консультації з ВРП

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Офіс президента відреагував на петицію про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК). Днями петиція набрала 25 тисяч голосів — необхідну кількість для того, щоб її розглянув Володимир Зеленський. Про це йдеться в заяві ОП.

У відомстві наголосили, що згідно із законодавством суди утворюють та ліквідовують законом, проєкт якого до Верховної Ради вносить президент після консультації з Вищою радою правосуддя.

В ОП стверджують, що Зеленський доручив розпочати відповідні консультації з ВРП.

«Вища рада правосуддя є важливим елементом державної судової архітектури та має всі можливості для того, щоб сформулювати свою позицію навколо ситуації з ОАСК», — зазначили в ОП.

Нагадаємо, петицію 30 липня подав журналіст Данило Мокрик. Станом на 28 жовтня її підписали 25 780 осіб. Президента закликали невідкладно подати до Ради законопроєкт про ліквідацію ОАСК, оскільки суд «повністю втратив довіру й авторитет». Причиною петиції стали опубліковані НАБУ в липні 2019 року і в липні 2020-го записи розмов керівництва цього суду, які «свідчать про глибоко вкорінену в суді корупцію та практику неправосудності рішень».