«Україну атакували». Президент Зеленський написав колонку про рішення Конституційного суду до Financial Times

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Україну атакували». Президент Зеленський написав колонку про рішення Конституційного суду до Financial Times

Пресслужба президента України

Володимир Зеленський звинуватив у рішенні Конституційного суду про скасування низки антикорупційних норм російську агентуру та українських олігархів, які опираються інтеграції України до ЄС та НАТО.

Про це йдеться в колонці президента для видання Financial Times.

«Україну атакували. Не лише на її кордонах, але й також у серці її демократичних інституцій», — написав президент, запевняючи міжнародних партнерів України у відновленні антикорупційних норм, які скасували судді.

За словами Зеленського, рішення Конституційного суду є частиною зусиль, спрямованих на підрив верховенства права, боротьби з корупцією, а також призупинення євроатлантичної інтеграції.

«Лідери цієї кампанії добре відомі: це коаліція російських агентів і деяких добре відомих олігархів, які вбачають загрозу в діяльності антикорупційних органів. Вони протистоять інтеграції в ЄС і НАТО, співпраці України з МВФ і суспільству, базованому на правилах, які збагатять 99%, а не лише 1%», — пише президент.

Зеленський у статті зазначає, що не дозволить «темним силам» здійснити «контрреволюцію», посилаючись на свої останні розпорядження — зокрема про анулювання постанови Конституційного суду та переобрання його складу. Він також наголошує, що навіть до кризи довіру до цього органу висловили лише 2,2% населення.

«У ці складні часи я закликаю українські прореформістські політичні сили та громадянське суспільство об’єднатися та співпрацювати у цій боротьбі за душу й майбутнє нашої нації», — підсумовує Зеленський.