У «Слузі народу» стверджують, що ідею Зеленського про оновлення складу КСУ узгоджено з Європарламентом та послами G7

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «Слузі народу» стверджують, що ідею Зеленського про оновлення складу КСУ узгоджено з Європарламентом та послами G7

Кузьмін Олександр / УНІАН

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія стверджує, що ідею президента Володимира Зеленського про оновлення складу Конституційного суду вже підтримав Європарламент, а також цю пропозицію узгодили з послами країн «Великої сімки». Про це нардеп заявив у своїй колонці на «Українській правді».

«Рішення про оновлення КС вже підтримав Європарламент. А на зустрічі з послами G7 було узгоджено, що новий склад буде формуватися максимально прозоро, а також за участі громадськості та міжнародних партнерів», — розповів Арахамія.

Він також наголосив, що жодної альтернативи запропонованому оновленню Конституційного суду немає

«Якщо залишити суддів, здатних приймати настільки відверто антиконституційні рішення, отримаємо демонтаж уже не тільки антикорупційної інфраструктури. На черзі у цих суддів — рішення щодо Антикорупційного суду та банківської системи. А це буде демонтажем усього, що зроблене у відносинах із Євросоюзом майже за сім років», — підкреслив нардеп.

Нагадаємо, 30 жовтня президент Зеленський подав до Ради законопроєкт, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду. Глава КС заявив, що цей документ має ознаки конституційного перевороту.

У «Слузі народу» кажуть, що бачать три шляхи виходу з кризи через рішення КСУ і один з них — проголосувати за законопроєкт Зеленського.