Глава ОП Єрмак зустрівся з послами G7 на тлі скандалу з Конституційним судом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава ОП Єрмак зустрівся з послами G7 на тлі скандалу з Конституційним судом

Facebook / Офіс президента

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак зустрівся з послами країн «Великої сімки». Основна тема зустрічі — останні події, повʼязані з рішенням Конституційного суду, яке викликало великий резонанс у суспільстві.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Єрмак розповів про вчорашні термінові засідання РНБО та уряду, на яких ухвалили рішення відкрити доступ до е-декларацій і відновити роботу НАЗК. Він також зазначив, що до Верховної Ради передали законопроект, який має відновити довіру до Конституційного суду.

На думку глави Офісу президента, події в КСУ не відбулися без «зовнішнього втручання», тож він сподівається, що правоохоронні органи зможуть оцінити ситуацію.

«Для нас дуже важливо, щоб усі керівники, представники антикорупційних органів знали позицію президента: ми сьогодні виступаємо дійсно єдиним фронтом щодо захисту тих реформ, які ми провели і продовжуємо проводити. Президент налаштований дуже рішуче, і він не зупиниться на шляху проведення реформ і боротьби з корупцією, хто б за цим не стояв», — наголосив Єрмак.

Очільник ОП закликав представників «Великої сімки» стежити за роботою Антикорупційної ради, яка має зібратися найближчим часом. Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін запевнила, що G7 готова допомогти Україні в подальшому просуванні реформ.