НАЗК опублікувало перший список посадовців, які уникнуть відповідальності через рішення Конституційного суду

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
НАЗК опублікувало перший список посадовців, які уникнуть відповідальності через рішення Конституційного суду

Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило частину списку посадовців, які через рішення Конституційного суду уникнуть відповідальності за декларування недостовірних відомостей. Перелік агентство опублікувало у Faceboоk.

У списку — ексміністр, депутати міських і районних рад, судді, директори державних підприємств та урядовці, зокрема:

  • Ігор Насалик, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості, не вказав у декларації позику на $1,2 мільйона від фізичної особи.
  • Михайло Чурило, депутат Ужгородської міської ради, лідирує у списку декларантів, у яких виявили найбільшу суму недостовірних відомостей. Чурило «забув» вказати кошти, які він позичив іншій людині — 95,3 млн гривень.
  • Віктор Андрєєв, заступник Шевченківської РДА в місті Києві, не вказав у декларації понад 60 млн гривень, які отримав як позику від приватної компанії, що займається «діяльністю із забезпечення фізичного комфорту».
  • Олег Етнарович, депутат Одеської міської ради, занизив вартість нерухомості, якою володіє, на 4,7 млн гривень, не вказав корпоративні права на 2,1 млн гривень і «забув» про те, що позичив і розмістив на банківських рахунках понад 1 млн гривень.
  • Руслан Мороз, депутат Володимир-Волинської міськради, занизив вартість нерухомості на майже 400 тис. гривень і «забув» про те, що позичив третім особам 21,5 млн гривень.

У Нацагентстві зазначили, що продовжать публікувати імена осіб, яким Конституційний суд допоміг уникнути покарання.