«У полон нікого не беремо». Лукашенко пригрозив, що в разі сутичок з військовими протестувальники залишаться «без рук»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«У полон нікого не беремо». Лукашенко пригрозив, що в разі сутичок з військовими протестувальники залишаться «без рук»

Скриншот

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив протестувальникам, що йому «відступати нема куди» і силовики готові до більш рішучих насильницьких дій. Зокрема, глава режиму натякнув, що в разі зіткнень учасників мітингу можуть скалічити.

Про це повідомляє провладний Telegram-канал «Пул первого».

У своєму виступі з погрозами Лукашенко звернувся до страйкарів та учасників мітингів, яких відокремлює від громадян Білорусі. Протести проти фальсифікації виборів, на яких він вшосте начебто отримав посаду президента, не вщухають вже третій місяць.

«Ті, хто вішає фашистські прапори на лінії електропередач, ті, хто сьогодні намагається зруйнувати, дестабілізувати інфраструктуру держави, мають знати: відсьогодні, особливо у квартирах громадян, куди вони ховаються, ми в полон нікого не беремо», — сказав він.

Напередодні в Білорусі закрили на в’їзд кордони з Україною, Польщею, Литвою та Латвією. Прикордонна служба пояснила це ситуацією з коронавірусом, проте невдовзі Лукашенко сказав, що такі заходи зумовлені недружніми діями сусідніх країн.

У розлогому виступі Лукашенко також натякнув на те, що протестувальників, які чинитимуть опір, можуть скалічити.

«Якщо хтось доторкнеться до військовослужбовця, він має піти звідти щонайменше без рук. Я кажу це публічно, щоб всі розуміли нашу подальшу рішучість. Нам відступати нема куди, і ми відступати не збираємося», — заявив самопроголошений президент.