Лукашенко зізнався, що 25 жовтня акцію протесту розігнали за його наказом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Лукашенко зізнався, що 25 жовтня акцію протесту розігнали за його наказом

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що за його наказом 25 жовтня у Мінську розігнали акцію протесту. Цю заяву він зробив в етері «Білорусі 1» і додав, що мета учасників акцій — «захопити центр».

«Пішли, що найстрашніше, в спальні райони. Хтось о 7 годині вечора вийшов з діточками на вулицю, це нормально, коли натовп пʼяний і збожеволілий, проколотий наркотиками, прокурений і пропитий, сотні людей ринули в ці райони? Що треба було робити міліції? Це був мій наказ, щоб убезпечити людей. Почали розкривати квартири, довелося з квартир витягувати цих наркоманів», — заявив Лукашенко.

Нагадаємо, 25 жовтня в Мінську та інших містах Білорусі десятки тисяч людей вийшли на чергову мирну акцію протесту. За словами організаторів, це останній марш перед оголошенням Народного ультиматуму — до 25 жовтня включно Олександр Лукашенко повинен був оголосити про відставку, припинити насильство і звільнити політвʼязнів.

Тоді силовики виловлювали учасників акції у дворах центральних районів. Силовикам затримувати людей допомагали невідомі в балаклавах і бронежилетах. Деякі з них були у тактичних шоломах і озброєні автоматами Калашникова. Тоді проти людей застосували світлошумові гранати, газові гранати і гумові кулі. Затримали мінімум 50 осіб, серед яких є журналісти.