У Мінську 11-й марш протесту закінчився розгоном демонстрантів. Силовики застосовували гранати

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У містах Білорусі, і зокрема в Мінську, пройшли вже традиційні недільні акції протесту проти режиму Олександра Лукашенка. У столиці багатотисячний марш закінчився розгоном, повідомляють місцеві ЗМІ.

Колона почала збиратися вранці на Високому Ринку біля ратуші і рушила через центр міста до Стели, яка недалеко від резиденції Лукашенка. Мобільний звʼязок на той час вже не працював, а 12 станцій метро тимчасово закрили. Удень у Мінську та інших містах почалися затримання — марш в столиці зупинили біля Стели. О 17:00 на вулиці Орловській силовики застосовували спецзасоби.

За даними TUT.BY, проти людей застосовують світлошумові гранати, газові гранати і гумові кулі. Затримано мінімум 50 осіб, серед яких є журналісти. За даними видання «Новая Газета», одну людину поранили в живіт.

Повідомляється, що силовики виловлюють учасників акції у дворах центральних районів. Силовикам затримувати людей допомагають невідомі в балаклавах і бронежилетах. Деякі з них у тактичних шоломах і озброєні автоматами Калашникова.

  • Сьогодні в Мінську та інших містах Білорусі десятки тисяч людей вийшли на чергову мирну акцію протесту. За словами організаторів, це останній марш перед оголошенням Народного ультиматуму — до 25 жовтня включно Олександр Лукашенко повинен оголосити про відставку, припинити насильство і звільнити політвʼязнів.