Лукашенко закликав ректорів виганяти студентів, які виходять на протести. Те саме стосується і викладачів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Лукашенко закликав ректорів виганяти студентів, які виходять на протести. Те саме стосується і викладачів

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив студентам і викладачам відрахуваннями та звільненнями через участь у протестах.

Про це він заявив на нараді 27 жовтня, пише БЕЛТА.

«Прийшли вчитися — вчіться. Хто хоче, той нехай вчиться. Хто вийшов, порушуючи закон, на несанкціоновані акції, позбавляється права бути студентом. Будь ласка, відправте їх, як я говорив, кого в армію, а кого на вулицю. Нехай ходять по вулиці. Але вони повинні бути відраховані з вишу. Те ж саме викладачі, їх теж одиниці, які гидко поводяться у вишах», — повідомив Лукашенко.

Також він висловився і про страйки на підприємствах. За його словами, деякі з них можуть навіть називатися тероризмом, оскільки загрожують життю людей.

«Ну як можна оцінювати те, що вже вийшли на залізницю і починають блокувати автоматику, замикати рейки. Це може привести до серйозних аварій на залізниці, катастроф і загибелі безлічі людей. Це дії організованих злочинних груп з ознаками тероризму. Ми починаємо стикатися з терористичними погрозами», — пояснив Лукашенко.

  • Опівночі 26 жовтня сплив термін Народного ультиматуму, висунутого самопроголошеному президенту Олександру Лукашенку, який мав заявити про відставку, припинити насильство і звільнити політвʼязнів.
  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка, який 23 вересня влаштував собі «інавгурацію» , про яку нікому не повідомили.
  • Під час протестів від міліцейського насильства постраждали понад 1 300 осіб. Кожен третій отримав серйозні травми, при цьому більшість побили вже після затримання, є інформація про три випадки зґвалтування.