«Безвізу з ЄС бути!» Віцепрем’єр з питань євроінтеграції прокоментувала вплив рішення Конституційного суду на взаємини з Європою

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Безвізу з ЄС бути!» Віцепрем’єр з питань євроінтеграції прокоментувала вплив рішення Конституційного суду на взаємини з Європою

Фото zn.ua

Віцепрем’єр-міністр з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина заявила, що рішення Конституційного суду про скасування антикорупційних законодавчих положень не вплинуть на курс України до Євросоюзу й НАТО. За її словами, це не вплине й на безвізовий режим з ЄС.

Про це Стефанішина написала у Facebook.

«Безвізу з ЄС бути! Є сили всередині країни, зацікавлені в тому, щоб зупинити європейську та євроатлантичну інтеграцію України і водночас позбавити українців безвізу. Запевняю, їм це не вдасться!» — заявила віцепрем’єр.

За її словами, обурливе рішення Конституційного суду сигналізує про необхідність завершення судової реформи.

Також Стефанішина зазначила, що на терміновому засіданні РНБО ця проблема має бути вирішена. Президент зі свого боку планує подати законопроєкт про відновлення системи електронного декларування, закритого внаслідок рішення суду, та скасованої кримінальної відповідальності за порушення антикорупційних положень.

Уряд, за словами віцепрем’єра, «вживає заходів» для унеможливлення зупинки реформ, що забезпечують європейську та євроатлантичну інтеграцію.

«Нагадую, що цей курс України до ЄС і НАТО є остаточним, невідворотним і закріплений в Конституції України», — підкреслила Стефанішина.