«Окремі субʼєкти намагаються переглянути суспільний договір». Зеленський терміново скликає РНБО

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Окремі субʼєкти намагаються переглянути суспільний договір». Зеленський терміново скликає РНБО

Соколовська Інна / УНІАН

Президент Володимир Зеленський терміново скликає закрите засідання Ради національної безпеки та оборони через останні рішення українських судів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Змушені констатувати, що останнім часом зʼявились ознаки того, що окремі суб’єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні. Це неприпустимо», — зазначається у повідомленні.

Зеленський має намір запропонувати членам РНБО обговорити ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни, та ухвалити відповідні рішення. «Необхідні законопроєкти, які надалі запобігатимуть виникненню подібних кризових ситуацій, будуть напрацьовані й подані Главою держави до Верховної Ради як невідкладні», — підкреслюється у повідомленні.

Президент додав, що «нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися поза увагою». «Необхідна негайна та жорстка оцінка рішенням окремих суб’єктів, дії яких стають дедалі суспільно небезпечнішими», — додав Зеленський.