Після рішення суду за позовом Медведчука видавництво отримало понад 9 тисяч передзамовлень на книгу — три замовлення на секунду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Після рішення суду за позовом Медведчука видавництво отримало понад 9 тисяч передзамовлень на книгу — три замовлення на секунду

Видавництво Vivat за перший день після рішення суду за позовом одного з лідерів «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука отримало понад 9 тисяч передзамовлень на книгу «Справа Василя Стуса». Про це розповіла гендиректорка видавництва Юлія Орлова в коментарі «Суспільному».

За її словами, через велику кількість замовлень система платежів запровадила фінансовий моніторинг переказів. Платежі проходять повільніше, і видавництво поки не може точно підрахувати кількість оплачених передзамовлень.

«Фінмоніторинг ми не можемо скасувати. Нам показувало, що в нас було три замовлення за секунду. Не щосекунди, але й таке було», — сказала Орлова.

Крім видавництва, замовлення на книжку приймає також її автор Вахтанг Кіпіані, який напередодні ввечері повідомив, що отримав понад тисячі звернень.

Орлова додає, що поки рішення про остаточний обсяг нового накладу не ухвалили. Спочатку планували додрукувати 10 тисяч. «Тоді ми вирішили, оскільки в нас ще були замовлення, друкувати 15 тисяч. На 15 тисяч у нас не вистачило паперу, і його ніде немає, бо зараз вибори, і весь папір пішов на них. Тому не лише від нас залежить, на який наклад ми вийдемо. Гадаю, десь на 15 тисячах зупинимося. А далі будемо збирати замовлення, і якщо вони ще надходитимуть, тоді друкуватимемо наступний наклад», — додала Орлова.

Одразу після рішення суду у видавництві повідомляли, що весь наявний тираж книги розкупили. Новий наклад вийде, орієнтовно, 2 листопада.