Експрем’єра Британії Тоні Блера звинуватили в порушенні карантину. Він не витримав самоізоляції й пішов у бар

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Експрем’єра Британії Тоні Блера звинуватили в порушенні карантину. Він не витримав самоізоляції й пішов у бар

Chatham House / Flickr

Експрем’єр-міністра Великої Британії Тоні Блера, який керував урядом у 1997—2007 роках, звинуватили в порушенні карантину. За даними видання The Telegraph, колишній лідер країни не дотримався самоізоляції після прибуття з-за кордону й пішов у бар.

Блер на приватному літаку прибув до Британії після дводенного візиту в США ще 16 вересня. За правилами, він мав відбути 14 днів самоізоляції, проте вже на 10-й день, 26 вересня, його побачили біля лондонського бару Harry’s, який вважається закладом для обраних.

Блер звертався до уряду з проханням про особливе звільнення від карантинних правил, проте йому не видали відповідних документів.

Колишній прем’єр заявив, що йому порадили дотримуватися «правил відвідування міжнародних конференцій», оскільки він був в Ізраїлі під час підписання історичної угоди з ОАЕ, а потім на церемонії в Білому домі у США.

Зазначається, що винятки для відвідувачів конференцій стосуються лише дипломатів і представників в ООН, а Блер — приватна особа. З 2015 року він не займає жодної державної посади.

На свій захист Блер зазначив, що отримав негативні тести на коронавірус перед відʼїздом до Вашингтону та після повернення, проте це не відповідає чинним коронавірусним правилам Британії.

Раніше Блер виступав за «більш чіткі» карантинні правила в країні, зокрема закликав запровадити тестування в аеропортах і скоротити самоізоляцію до п’яти днів, що призвело б до «суттєвого покращення в особистих та економічних справах».