Масове тестування на антитіла до коронавірусу в Англії показало, що 6% населення могли бути зараженими. Це мільйони людей

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Британські медики припускають, що в Англії коронавірус був у близько 6% населення. Це випливає з нового дослідження. Близько 100 тисяч людей протестували на антитіла і виявили, що близько 6% з них були інфікованими, отже, поширюючи цю вибірку на все населення, можна говорити про 3,4 мільйона інфікованих.

Про це повідомляє Reuters.

У Великій Британії зафіксовано 313,7 тисячі випадків коронавірусу, з них 270,9 тисячі — в Англії. Тобто коронавірусом інфікувалися 0,5% від усіх англійців. Нове дослідження говорить про 6%, які заразилися коронавірусом до кінця червня.

У Лондоні антитіла до коронавірусу виявили у 13% населення. При цьому серед етнічних меншин людей з антитілами до коронавірусу було вдвічі, а подекуди й втричі більше, ніж серед англійців.

Раніше прем’єр-міністр Борис Джонсон заявляв, що тести на антитіла можуть змінити боротьбу з пандемією, проте вчені говорять, що вони надто ненадійні для індивідуального тестування. І хоча ці тести добре працюють для масових досліджень, вони ще не є гарантованим підтвердженням імунітету.

Дослідники вважають, що через неповне розуміння природи коронавірусу ще не можна однозначно стверджувати, що навіть підтверджена наявність антитіл є запорукою імунітету до інфекції. Таким чином, використання цих тестів для дослідження лише дає більш чітке розуміння масштабу поширення вірусу і того, які групи населення ризикують більше.