Помічника прем’єра Британії викрили на порушенні карантину. На знак протесту один з міністрів подав у відставку

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Помічника прем’єра Британії викрили на порушенні карантину. На знак протесту один з міністрів подав у відставку

ClemRutter / Wikipedia

Помічника прем’єр-міністра Великої Британії Домініка Каммінгса викрили на порушенні карантину — він проїхав кількасот кілометрів на власному авто разом із дитиною та хворою дружиною. Прем’єр Борис Джонсон не побачив у діях свого підлеглого порушень, а міністр у справах Шотландії на знак протесту подав у відставку.

Про це повідомляє The Guardian.

Помічник голови уряду Домінік Каммінгс був викритий на порушенні карантину, яке вчинив ще наприкінці березня. Він поїхав з Лондона разом з чотирирічним сином і дружиною, яка мала симптоми коронавірусу, до Дарема, що на півночі Англії.

Там, у помісті своїх батьків, Каммінгс планував перечекати карантин, розраховуючи на допомогу родичів, якщо виявиться, що вони з дружиною хворі на коронавірус. Пізніше він пояснив, що подолав понад 200 км на власному авто без зупинок, тож поводився безпечно. У Даремі захворів син Каммінгса, і вони з дружиною звернулися до клініки.

«Я не жалію про вчинене. Ситуація, в якій я опинився, була винятковою. Я вважаю, що поводився розумно», — заявив він.

Члени парламенту від керівної Консервативної партії закликали відправити Каммінгса у відставку, проте прем’єр Джонсон заявив, що його помічник діяв «розумно і законно».

Міністр у справах Шотландії Дуглас Росс на знак протесту подав у відставку. За його словами, більшість населення не мала можливості мандрувати країною через карантин, хоча побоювання Каммінгса за безпеку своєї сім’ї цілком зрозумілі.

На переконання поліції, медиків та науковців, дії Каммінгса підривали саму суть карантину і несли ризик поширення коронавірусу між регіонами країни.

Домініка Каммінгса розглядають як одного з головних архітекторів Brexit.