Від $1 тисячі до $13 тисяч. У Великій Британії збільшили штрафи за порушення самоізоляції

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Уряд Великої Британії значно збільшив штрафи за порушення режиму самоізоляції. Країна готується до другої хвилі пандемії коронавірусу і йде на жорсткі кроки.

Як повідомляє газета The Daily Telegraph, порушникам тепер загрожує штраф від 1 тисячі фунтів стерлінгів ($1 290) до 10 тисяч фунтів ($12 916). Зараз штрафи у 10 разів менші.

Рішення уряду набере чинності з 28 вересня. Штрафувати людей будуть за відмову дотримуватися двотижневого карантину або повне його ігнорування. Це стосується тих людей, у яких підтверджено коронавірус або якщо вони тісно контактували з інфікованим.

За перше порушення штраф в 1 тисячу фунтів. За повторне — 10 тисяч. Одразу максимальний штраф можна отримати за «вкрай грубе» порушення.

Рішення влади також включає одноразову виплату підтримки в розмірі 500 фунтів ($645) для осіб з низькими доходами і штраф для працедавців, які карають тих, хто зобовʼязаний самоізолюватися.

  • Станом на 20 вересня у Сполученому Королівстві за час пандемії захворювання підтвердили у 390 358 британців. Померли — 41 759.
  • В Україні за час пандемії захворювання підтвердили у 175 678 українців. Країна на четвертому місці в переліку європейських країн за добовим прирістом нових хворих — в середньому 3 240 випадків. Крім цього, Україна вийшла на друге місце в Європі за добовим показником смертності.