Нардеп Юрченко заявив, що не складатиме мандат, а 3 мільйони гривень застави за нього внесли «небайдужі»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нардеп Юрченко заявив, що не складатиме мандат, а 3 мільйони гривень застави за нього внесли «небайдужі»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Народний депутат партії «Слуга народу» Олександр Юрченко, якого звинувачують у хабарництві, заявив, що не складатиме мандат депутата. Про це він сказав у коментарі «Радіо Свобода» перед засіданням Верховної Ради.

«Ні в якому разі. Мене обрали люди і дали мені обов’язки, я маю ці обов’язки виконувати», — заявив Юрченко.

Також він заперечує хабарництво і стверджує, що не вимагав грошей, але поки інші обставини справи не розголошуватиме. На запитання журналіста, хто вніс за нього понад 3 мільйони гривень застави, нардеп відповів, що «люди, які є небайдужими до екології», але ні їхні імена, ні посади чи організації не уточнив.

Також Юрченко назвав «фейком» інформацію про те, що у 2009 році він нібито вкрав чотири пляшки пива у продуктовому магазині.

  • 15 вересня НАБУ опублікувало відеозаписи за участі нардепа (на той час фракції «Слуга народу») Олександра Юрченка та його «помічника», які вимагали хабар за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами. У межах операції детектив «під прикриттям» у ролі представника промислової компанії познайомився з народним депутатом, який у завуальованій формі попросив надати йому через посередника хабар у $13 тисяч за внесення пропозицій до законопроєкту та надалі ще $200 тисяч для підкупу народних депутатів — членів профільного комітету.
  • 15 вересня ВАКС обрав запобіжний захід «помічникові» Юрченка — Івана Фіщенка взяли під варту на два місяці з альтернативою застави в один мільйон гривень. Сам Фіщенко свою вину не визнає і запевняє, що не був помічником Юрченка.
  • В Офісі президента заявили, що Юрченко вийшов із фракції «Слуга народу».
  • 21 вересня суд арештував Юрченка на 2 місяці з правом внести заставу у понад 3 мільйони гривень. 25 вересня заставу внесли.