Нардеп Юрченко записав відеозвернення: заперечує хабарництво та звинувачує в атаці на себе «сміттєву мафію»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Нардеп Юрченко записав відеозвернення: заперечує хабарництво та звинувачує в атаці на себе «сміттєву мафію»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Народний депутат партії «Слуга народу» Олександр Юрченко, якого звинувачують у хабарництві, записав перше відеозвернення та заперечив будь-яку причетність до злочину. Відео він опублікував у Facebook.

«Я не вчиняв жодного злочину, жодної неправомірної вигоди не отримував, не вимагав, не спонукав нікого до надання мені коштів. Вивчивши повідомлення про підозру та матеріал досудового розслідування, я стверджую: я не маю жодного відношення до злочинів, які мені інкримінують», — заявив Юрченко.

За його словами, під час обшуки детективи не знайшли нічого такого, що можна використати проти нього.

Також депутат переконаний, що атака на нього вигідна «сміттєвій мафії».

«Кому це потрібно? Сміттєва мафія та упаковщики, які отримують мільйони доларів від того, що в Україні не працює законодавча база, яка б регулювала поводження з відходами, декілька скликань не дають українському парламенту ухвалювати профільні закони. Коли ми сьогодні з допрацьованим законопроєктом вийшли на друге читання, сміттєва мафія почала робити все, аби не допустити, щоб в Україні працювала та законодавча база, яка функціонує в усьому цивілізованому світі», — пояснив Юрченко.

Він запевнив, що не буде перешкоджати розслідуванню та доведе свою непричетність.

  • 15 вересня НАБУ опублікувало відеозаписи за участі нардепа (на той час фракції «Слуга народу») Олександра Юрченка та його «помічника», які вимагали хабар за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами. У межах операції детектив «під прикриттям» у ролі представника промислової компанії познайомився з народним депутатом, який у завуальованій формі попросив надати йому через посередника хабар у $13 тисяч за внесення пропозицій до законопроєкту та надалі ще $200 тисяч для підкупу народних депутатів — членів профільного комітету.
  • 15 вересня ВАКС обрав запобіжний захід «помічникові» Юрченка — Івана Фіщенка взяли під варту на два місяці з альтернативою застави в один мільйон гривень. Сам Фіщенко свою вину не визнає і запевняє, що не був помічником Юрченка.
  • В Офісі президента заявили, що Юрченко вийшов із фракції «Слуга народу».
  • 21 вересня суд арештував Юрченка на 2 місяці з правом внести заставу у понад 3 мільйони гривень. 25 вересня заставу внесли.