Депутат Юрченко не прийшов до суду — каже, що контактував із хворим на коронавірус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Депутат парламенту Олександр Юрченко, якого виключили зі «Слуги народу» через корупційний скандал, не зʼявився на засідання Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на ВАКС, засідання відкладено до 21 вересня (на 15:00).

Юрченко мотивував свою відсутність тим, що нібито контактував із хворим на коронавірус.

Нардепа звинувачують в отриманні хабаря в особливо великих розмірах. Йому закидають три статті. НАБУ просить для депутата арешт із можливістю внесення застави у 6,5 млн гривень. Сьогодні суд мав обрати йому запобіжний захід.

  • 15 вересня НАБУ опублікувало відеозаписи за участі нардепа Олександра Юрченка та його «помічника», які вимагали хабар за лобіювання змін до законодавства. У межах операції детектив «під прикриттям» у ролі представника промислової компанії познайомився з народним депутатом, який у завуальованій формі попросив надати йому через посередника хабар у $13 тисяч за внесення пропозицій до законопроєкту та надалі $200 тисяч для підкупу народних депутатів — членів профільного комітету.
  • 15 вересня ВАКС обрав запобіжний захід «помічникові» Юрченка — Івана Фіщенка взяли під варту на два місяці з альтернативою застави в 1 мільйон гривень. Сам Фіщенко свою вину не визнає і запевняє, що не був помічником Юрченка.
  • 17 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила, що підписала підозру та клопотання про арешт Юрченка. Згодом НАБУ повідомило про підозру депутату, а президент Володимир Зеленський заявив, що Юрченко обовʼязково сяде в тюрму.