НАБУ повідомило про підозру депутату Юрченку. Зеленський запевняє, що той сяде

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Депутату парламенту Олександру Юрченку, якого виключили із «Слуги народу», повідомили про підозру в отриманні хабаря в особливо великих розмірах. Підозру депутату вручило Національне антикорупційне бюро.

Юрченка підозрюють в отриманні хабаря і підбурюванні до дачі хабаря посадовій особі за попередньою змовою із групою співучасників (ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК). НАБУ просить для депутата арешт з можливістю внесення застави в 6,5 млн гривень.

Президент Володимир Зеленський, виступаючи на брифінгу у Львівській області, заявив, що Юрченко обовʼязково сидітиме в тюрмі. «Я радий, що затримали людину, яка в партії «Слуга народу» і який був такий, знаєте, завжди казав, що він чесний і порядний. Сьогодні дала підозру генеральний прокурор, він її отримав і обовʼязково сяде в тюрму», — сказав Зеленський.

Що трапилось?

НАБУ опублікувало відеозаписи за участі нардепа Олександра Юрченка та його «помічника», які вимагали хабар за лобіювання змін до законодавства. У межах операції детектив «під прикриттям» у ролі представника промислової компанії познайомився з народним депутатом, який у завуальованій формі попросив надати йому через посередника хабар у $13 тисяч за внесення пропозицій до законопроєкту та надалі $200 тисяч для підкупу народних депутатів — членів профільного комітету.