У МЗС Білорусі відповіли на критику про «інавгурацію» Лукашенка. Особливо здивовані «просунутими» заявами України

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністерство закордонних справ Білорусі відреагувало на заяви низки європейських країн, які відмовилися визнавати легітимність самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. У білоруському відомстві підкреслили, що особливо здивовані заявами України, і дорікнули їй у «несамостійності». Про це йдеться у відповідній заяві, яку наводить TUT.by.

У ній вказують, що громадяни Білорусі «самостійно і без зовнішнього втручання обирають» президента. «Білоруський народ не потребує легітимізації своєї влади з боку самоназваних факультативних «легітиматорів», — додають в МЗС.

У відомстві наголосили, що заяви низки країн не відображають думку всього міжнародного співтовариства і вони особливо обурені реакцією України.

«Особливе здивування викликає поведінка наших українських сусідів, які вже навіть не намагаються закамуфлювати несамостійність в ухваленні своїх зовнішньополітичних рішень і не припиняють потік заяв нібито зі своїми «просунутими» оцінками чомусь нашої внутрішньополітичної ситуації. Складається враження, що саме «навчитися вчити» поки є головним результатом українсько-європейського співробітництва», — заявили в МЗС.

У відомстві додали, що Білорусь «ніколи не втручалася і не має наміру втручатися» у внутрішні справи інших держав, тому чекає від них «аналогічного підходу».