Лукашенко прокоментував критику своєї «інавгурації»: Це внутрішня справа нашої країни

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко прокоментував критику своєї «інавгурації»: Це внутрішня справа нашої країни

БелТА

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відреагував на критику своєї «інавгурації», про яку вперше в історії країни не повідомляли заздалегідь на офіційному рівні. Його цитати наводить держінформагентство БелТА.

«Це внутрішня справа нашої країни», — наголосив Лукашенко, заявивши, що згідно із законодавством Білорусь не зобов’язана попереджати про інавгурацію інші країни. Також він відкидає звинувачення, що церемонія відбулася таємно, бо, за його словами, туди запросили близько 2 тисяч людей разом з військовими.

Лукашенко вважає, що сусідні країни займають «неконструктивну позицію». «Особливо дивно, сусіди. Сусіди від бога, їх не вибирають, і ми приречені жити разом, дружити. Але виявляється, що не завжди так. Сусідні держави, особливо Польща, ви знаєте, яку позицію зайняли. Навіть по вчорашній інавгурації якась чи то образа, чи то претензії, що ми не повідомили поляків, литовців, українців, чехів або ще когось, що будемо проводити цей захід», — додав самопроголошений президент.