«Він тепер ніхто». У Білорусі опозиція оголосила безстрокову акцію непокори через «інавгурацію» Лукашенка

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Він тепер ніхто». У Білорусі опозиція оголосила безстрокову акцію непокори через «інавгурацію» Лукашенка

Наша Ніва / Telegram

Координаційна рада опозиції Білорусі кличе громадян на безстрокову акцію непокори через «інавгурацію» Олександра Лукашенка. Про це у Telegram-каналі написав член президії ради Павло Латушко.

«У нього був шанс піти ... Але все ж сині пальці зробили свою чорну справу. Диявольська жадоба влади і параноїдальний страх змусили його вкотре порушити закон. З сьогоднішнього дня він більше не президент Республіки Білорусь. Він просто глава ОМОНу, який без знаків розрізнення орудує на вулицях Білорусі, і купки бюрократів. Для нас же, громадян Білорусі, для світової спільноти він тепер ніхто», — зазначив Латушко.

За його словами, білоруси ніколи не погодяться з фальсифікацією виборів.

«Закликаємо всіх почати безстрокову акцію непокори!» — додав Латушко.

  • 23 вересня зранку у Мінську до Палацу незалежності стягнули військову техніку і силовиків, зокрема з роти почесної варти. Також ЗМІ помітили президентський кортеж та велику кількість посадовців біля Палацу.
  • Вперше в історії країни про інавгурацію глави держави не повідомляли заздалегідь на офіційному рівні. А речниця Лукашенка Наталія Ейсмонт відмовлялася назвати точну дату інавгурації, хоча обіцяла це зробити ближче до церемонії, яка мала відбутися не пізніше, ніж через два місяці після президентських виборів, тобто до 9 жовтня.