У Мінську до резиденції Лукашенка стягнули силовиків і військову техніку. ЗМІ пишуть про таємну інавгурацію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Мінську до резиденції Лукашенка стягнули силовиків і військову техніку. ЗМІ пишуть про таємну інавгурацію

Гонтар Володимир / УНІАН

До Палацу незалежності в Мінську, де розташована робоча резиденція самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, зранку 23 вересня стягнули військову техніку і силовиків, зокрема з роти почесної варти. Проспект Незалежності перекрито, повідомляє TUT.by.

Напередодні опозиційний Telegram-канал Nexta анонсував, що 23 вересня може таємно відбутися інавгурація Лукашенка. Серед можливих дат інавгурації називали також 27 або 28 вересня.

Зранку 23 вересня «Наша Ніва» повідомила, що інавгурація може розпочатися «з хвилини на хвилину».

Біля Палацу незалежності помітили багато людей в костюмах, пише Kyky.org. Видання припускає, що це можуть бути посадовці.

Також у ЗМІ публікують фото і відео з президентським кортежем, який проїхав проспектом Незалежності. Припускають, що в ньому може бути Лукашенко.

Речниця Лукашенка Наталія Ейсмонт у коментарі «РИА новости» не назвала точну дату інавгурації, але пообіцяла це зробити ближче до церемонії. В той же час, у ЦВК Білорусі заявили, що не чули про інавгурацію Лукашенка, але сама глава комісії «кудись поїхала».

Офіційно дата інавгурації Лукашенка ще не оголошена. Проте церемонія повинна відбутися не пізніше ніж через два місяці після президентських виборів, тобто до 9 жовтня.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.