Партія Порошенка вимагає переглянути рішення Ради про конкурсну комісію САП, а нардепів, які голосували за нього, позбавити безвізу

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Партія Порошенка вимагає переглянути рішення Ради про конкурсну комісію САП, а нардепів, які голосували за нього, позбавити безвізу

Петро Порошенко / Flickr

«Європейська солідарність» вимагає переглянути рішення Верховної Ради про формування конкурсної комісії щодо САП і провести прозорий конкурс для обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це заявив п’ятий президент України Петро Порошенко.

«В Європарламенті заговорили про загрозу скасування безвізу для України. Це — ввічливе попередження Банковій, яка останніми тижнями буквально трощить незалежну антикорупційну структуру. Робить це влада не лише для того, щоби надійно прикривати корупційні злочини «Слуг»... Ставити під загрозу безвіз — це значить сприяти поверненню України у сферу впливу Росії», — наголосив він.

За словами Порошенка, показовим є те, що формування «кишенькової» комісії для «фіктивного» конкурсу з обрання керівництва САП відбулося спільним голосуванням коаліції «Слуг народу» та «Опозиційної платформи — За життя» Медведчука.

Окрім цього п’ятий президент України вважає, що тих народних депутатів, які голосували за постанову щодо Спеціалізованої антикорупційної прокуратури слід персонально позбавити безвізу.

Тим часом глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прокоментував заяви про можливе позбавлення України безвізу і траншу від МВФ, назвавши їх «чутками», пише LIGA.net.

«У нас є асоціація з ЄС — там сотні, а то й тисячі документів, які ратифіковані. Там жодного САП немає, там є незалежність антикорупційної структури, ми це підтримуємо і будемо цього дотримуватися», — запевнив нардеп.