Глава фракції «Слуги народу» Арахамія заявив, що блокуватиме створення ТСК у справі «вагнерівців»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава фракції «Слуги народу» Арахамія заявив, що блокуватиме створення ТСК у справі «вагнерівців»

Кузьмін Олександр / УНІАН

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія пообіцяв, що особисто блокуватиме у Верховній Раді створення тимчасової слідчої комісії щодо «вагнерівців».

Про це він заявив у коментарі телеканалу «Прямий».

«Є питання доступу і допуску до державної таємниці. Наприклад, я в Комітеті національної оборони та безпеки. І в нас не всі члени Комітету навіть мають доступ та допуск… Якщо, припустимо, ця спецоперація, як пишуть ЗМІ, була виконана разом з іншими спецслужбами інших країн, то ви думаєте, що це буде схвалено спецслужбами інших країн, що їхні закриті взаємини будуть якимось чином обговорені в суспільстві?» — заявив Арахамія.

За його словами, є підкомітет з розвідки, на який члени всіх фракцій можуть запросити будь-кого на доповідь у закритому форматі, аби зʼясувати обставини, «а потім, не розголошуючи ніяку таємницю, доповісти суспільству, чи зрада є, чи її немає».

«Я доповів і довів до них свою думку, що якщо ви хочете справді розібратись, а не робити з цього якісь політичні речі, приходьте на комітет з розвідки. [...] Ще раз повторюю. Я буду блокувати особисто», — наголосив глава фракції.

Нагадаємо, 16 вересня депутати «Голосу» зареєстрували в Раді постанову про створення тимчасової слідчої комісії, що розслідуватиме справу «вагнерівців».