Голова Ради Разумков прокоментував слова онучки Фокіна про спосіб його призначення до ТКГ

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Голова Ради Разумков прокоментував слова онучки Фокіна про спосіб його призначення до ТКГ

Соколовська Інна / УНІАН

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прокоментував слова Марії Фокіної — онучки члена ТКГ Вітольда Фокіна — про те, як дідуся призначили на цю посаду.

Про це він заявив під час пресконференції.

«Якщо говорити про підходи до формування кадрів, то я користуюсь іншими», — сказав Разумков.

Нагадаємо, 12 вересня в інтервʼю програмі «Світське життя» українська співачка та онука Фокіна Марія розповіла, як познайомила його з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

«Ви знаєте, я сама особисто познайомила мого дідуся з Андрієм Єрмаком. Бо це мій друг. І це було наше особисте рішення, щоб дідусь почав займатися цим [питанням Донбасу в ТКГ].[...] Він не знав, що Андрій Єрмак — це мій добрий друг дитинства. І Андрюші якраз потрібна була допомога із ситуацією», — зазначила співачка.

Марія запевняла, що погляди Єрмака та її дідуся у питанні Донбасу схожі. «Він не любить пресу, але вони знайшли спільну мову із Андрюшою, Андрієм Борисовичем, як вони можуть закінчити цю війну».

Нагадаємо, що раніше Фокін заявляв, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями. Після цього депутати комітету з питань організації місцевої влади та самоуправління запросили його пояснити свої слова, але він не прийшов на зустріч.

  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що заяви Вітольда Фокіна стосовно Донбасу не відповідають національним інтересам України. Офіс президента відреагував на інтервʼю Фокіна, наголосивши, що той «щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою».
  • Як стало відомо «Бабелю», аналітичний та медійний відділи фракції «Слуга народу» підготували для депутатів тези про скандальне інтерв’ю Вітольда Фокіна.