«Щойно приєднався і розбирається». Офіс президента відреагував на заяви Фокіна щодо Донбасу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Щойно приєднався і розбирається». Офіс президента відреагував на заяви Фокіна щодо Донбасу

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Офіс президента відреагував на інтервʼю першого заступника голови делегації України у Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна, який виступив за загальну амністію та надання особливого статусу усьому Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

«Давайте відокремлювати особисту позицію від позиції делегації. Вітольд Фокін щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою. І якраз деякі одіозні та двозначні формулювання, на які чомусь погодилася попередня влада, сьогодні українська сторона намагається пом’якшити чи застосувати виключно в межах національних інтересів України», — зазначив голова ОП Андрій Єрмак.

Він наголосив, що амністія не може стосуватися осіб, які скоювали воєнні злочини, захоплювали заручників, катували та вбивали полонених, торгували людьми, брали участь у фінансуванні тероризму та вчиняли інші тяжкі злочини.

Єрмак також зауважив, що мінські домовленості та пропозиції української делегації з доопрацювання законопроєкту про особливості місцевого самоврядування на територіях окупованого Донбасу не передбачають особливого статусу для всього Донбасу — йдеться виключно про тимчасово окуповані райони.

  • Перший прем’єр і заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 30 серпня заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що заяви Вітольда Фокіна щодо Донбасу не відповідають національним інтересам України.