Фокін відреагував на критику його заяв щодо Донбасу. Реакцією задоволений, а опонентів назвав «засланими козачками»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Фокін відреагував на критику його заяв щодо Донбасу. Реакцією задоволений, а опонентів назвав «засланими козачками»

Anatoliy Pashko / Wikipedia

Перший прем’єр та заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін відреагував на критику своїх заяв в інтерв’ю про надання особливого статусу усьому Донбасу. Він заявив, що «реакцією на свої слова задоволений», але наголошує, що цитував лише положення Мінських домовленостей.

Про це Фокін сказав в інтерв’ю «5 каналу».

Він вважає, що представники влади критикують його, бо мають звʼязок із «попередниками». І додав, що це означає, що «в провладних структурах є заслані козачки». Але не уточнив, про кого йдеться.

«Якщо прихильники війни скаженіють, значить мої слова потрапили туди, куди треба. Нам треба принести в Україну мир, що ми і збираємося робити. Я маю на увазі, ми з Леонідом Макаровичем Кравчуком», — заявив Фокін.

  • Перший прем’єр і заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 30 серпня заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що заяви Вітольда Фокіна щодо Донбасу не відповідають національним інтересам України.
  • Офіс президента відреагував на інтервʼю Фокіна, наголосивши, що той «щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою».