Фокін відмовився зустрічатися з нардепами для пояснення своїх заяв про статус Донбасу та амністію бойовиків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Фокін відмовився зустрічатися з нардепами для пояснення своїх заяв про статус Донбасу та амністію бойовиків

Anatoliy Pashko / Wikipedia

Заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін відмовився прийти на зустріч з комітетом Верховної Ради з питань організації місцевої влади та самоуправління, щоб пояснити свої заяви щодо статусу Донбасу та амністії бойовиків.

Про це повідомив заступник голови комітету, нардеп Олександр Качура.

«Озвучена причина — зайнятість і необхідність працювати в Тристоронній контактній групі. Найближчим часом зустріч не відбудеться, конкретна дата проведення не обумовлена», — написав Качура.

Він додав, що вимагатиме негайно провести цю зустріч, оскільки щоб «посилити позицію України, необхідне консолідоване бачення парламенту та делегатів у Тристоронній контактній групі».

Що сталося?

Перший прем’єр і заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 30 серпня в інтервʼю «Страна.ua» заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями. Він також виступив за повну амністію для учасників подій на сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення під контроль України державного кордону.

  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що заяви Вітольда Фокіна стосовно Донбасу не відповідають національним інтересам України. Офіс президента відреагував на інтервʼю Фокіна, наголосивши, що той «щойно приєднався до переговорного процесу та розбирається з тематикою».
  • Як стало відомо «Бабелю», аналітичний та медійний відділи фракції «Слуга народу» підготували для депутатів тези про скандальне інтерв’ю Вітольда Фокіна.