Затримана член Координаційної ради у Білорусі Колесникова знайшлась. Її утримують у СІЗО в Мінську

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Затримана член Координаційної ради білоруської опозиції Марія Колесникова знайшлася у СІЗО Мінська.

Про це виданню TUT.by повідомив її батько.

«Керівник слідчої групи головного слідчого управління СК Василюк подзвонив мені і повідомив, що її заарештовано. Запропонував привезти передачу», — зазначив він.

За його словами, тримають Колесникову в СІЗО № 1 на вулиці Володарського у Мінську.

Загалом із семи членів президії Координаційної ради на свободі та у Білорусі залишилась лише нобелівська лауреатка Світлана Алексієвич. Усіх інших або видворили з країни, або затримали.

  • 7 вересня в центрі Мінська невідомі люди викрали і вивезли на мікроавтобусі одного з лідерів білоруської опозиції — Марію Колесникову.
  • Зранку 8 вересня представники Держприкордонкомітету Білорусі повідомили, що усі троє — Колесникова, Родненков і Кравцов — відбули до України. Згодом там уточнили, що Колесникову затримано.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що двох членів Координаційної ради білоруської опозиції «насильно видворили» з Білорусі до України. Колесникова ж кордон не перетинала, тому що вчинила «дії, які унеможливили це».
  • Кравцов і Родненков, які приїхали до Києва, розповіли, що Колесникова на кордоні порвала свій паспорт, згодом її затримали люди в камуфляжі.