«Насильницьке видворення»: заступник очільника МВС Геращенко розповів деталі виїзду до України членів Координаційної ради в Білорусі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що двох членів Координаційної ради білоруської опозиції «насильно видворили» з Білорусі до України.

Про це він написав у своєму Facebook.

Раніше стало відомо про те, що до України вивезли Антона Родненкова та Івана Кравцова.

«Це не був добровільний виїзд! Це було насильницьке видворення з рідної країни з ціллю компрометації білоруської опозиції. Щоби представити все так, що лідери опозиції кидають напризволяще сотні тисяч протестуючих проти режиму Лукашенко і втікають до затишної України», — заявив Геращенко.

Водночас він також підтвердив, що Марію Колесникову вивезти до України не вдалося. ЗМІ повідомляють, що під час виїзду вона порвала власний паспорт. На це натякає і сам Геращенко.

«Марію Колесникову не вдалося видворити з Білорусі, через те, що ця смілива жінка зробила дії по унеможливленню її переміщення через кордон», — повідомив він.

  • Напередодні в центрі Мінська невідомі люди викрали і вивезли на мікроавтобусі одну із лідерів білоруської опозиції Марію Колесникову.
  • Зранку 8 вересня представники Держприкордонкомітету Білорусі повідомили, що усі троє — Колесникова, Родненков та Кравцов відбули до України. Пізніше там уточнили, що Колесникову затримано.
  • У ДПСУ підтвердили приїзд Родненкова та Кравцова до України. Водночас там підкреслили, що Колесникова в пункти пропуску України для проходження прикордонного контролю не прибувала.