У Мінську невідомі викрали опозиціонерку Марію Колесникову. На зв’язок не виходять ще кілька її соратників

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Мінську невідомі викрали опозиціонерку Марію Колесникову. На зв’язок не виходять ще кілька її соратників

Белсат

У центрі Мінська невідомі люди вивезли мікроавтобусом соратницю Світлани Тихановської, члена Координаційної ради та голову передвиборчого штабу Віктора Бабарика Марію Колесникову.

Про це з посиланням на очевидців повідомляє білоруське видання Tut.by.

За словами Анастасії, яка бачила все, що відбувалося, 7 вересня приблизно о 10-й ранку біля Національного художнього музею невідомі люди посадили Колесникову до мікроавтобуса з написом «Звʼязок» і відвезли в невідомому напрямку.

«Я її бачила наживо до цього, тому я її впізнала. Я ще хотіла підійти до неї, поговорити, подякувати, а потім передумала, вирішила, що людина і без того втомлюється. Я пройшла вперед, і в якийсь момент ще подумала, що обернуся і покажу Маші сердечко. Недалеко від музею я бачила припаркований темний мікроавтобус із написом «Звʼязок» на борту і ззаду була марка «Соболь». Я пройшла вперед і почула звук телефону, який падає на асфальт, якийсь тупіт, озирнулася й побачила, що люди в цивільному одязі й у масках заштовхують Марію в цей мікроавтобус, у неї відлітає телефон, один із цих людей телефон піднімає, стрибає в мікроавтобус і вони їдуть», — розповіла очевидиця.

За даними видання, прессекретар Координаційної ради Антон Родненков почав зʼясовувати, де перебуває Колесникова, проте об 11-й годині його телефон став недоступний. Телефон Колесникової працює, проте на дзвінок ніхто не відповідає.

«Де перебувають Марія і Антон, я не знаю і не можу звʼязатися з ними. Також немає звʼязку з виконавчим секретарем Ради Іваном Кравцовим», — повідомив член Координаційної ради Максим Знак.

Згодом у ГУВС Мінська повідомили, що перевіряють інформацію про «нібито викрадення Колесникової», і запевнили, що не причетні до цього.

Також від причетності до затримання членів Координаційної ради відхрестилися Слідчий комітет і Комітет держконтролю Білорусі, пише «Медіазона».

У своєму Telegram-каналі Tut.by також оприлюднило відео з ймовірним моментом викрадення Колесникової. Автореєстратор зафіксував схожий за описом мікроавтобус біля музею.