У Мінську та інших містах Білорусі люди почали збиратися на марші. Силовики перегороджують їм дорогу, затримують та розпилюють газ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Білорусі в неділю 6 серпня у різних містах почали збиратися люди на чергові марші. У Мінськ, як і зазвичай, стягнули багато силовиків та спецтехніки, зокрема на вулицях помітили і БТР, а в місті Гродно правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Про це пише TUT.by.

Початок маршу був запланований на 14:00. Протестувальники планували зібратися на площі Незалежності, однак підходи до неї знову перегородили силовики. Також колючим дротом військові обгородили Жовтневу площу та Стелу.

На вулицях Мінська люди помітили багато різних водометів, військової техніки та автомобілі типу «Рубеж» для створення загородження для протестувальників.

Водночас у Гродні почалися активні сутички із силовиками. Відомо, що правоохоронці жорстко затримують протестувальників та навіть застосовують сльозогінний газ.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.