Прикордонники Білорусі заявили про затримання члена Координаційної ради Колесникової

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прикордонники Білорусі заявили про затримання члена Координаційної ради Колесникової

Белсат

Білоруські прикордонники заявили, що член президії Координаційної ради з передачі влади Марія Колесникова, яка зникла напередодні, затримана на кордоні з Україною.

Про це повідомляє TUT.by.

«Всі три особи — Колесникова, Родненков і Кравцов в установленому порядку проходили прикордонний контроль сьогодні на початку пʼятої ранку. У нас там особливості проходження держкордону: між пунктами пропуску нашим і суміжними взагалі 13 кілометрів, а від нашого пункту пропуску до державного кордону України цілих 6 кілометрів, в тому числі там ще є населений пункт Олександрівка. У звʼязку з цим у нас в зазначеному районі між самим пунктом пропуску, де відбувається оформлення, і лінією держкордону виставлені додаткові прикордонні наряди», — пояснив представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський.

За його словами, після оформлення автомобіль з членами Координаційної ради Антоном Родненковим, Марією Колесниковою та Іваном Кравцовим рухався в напрямку держкордону від пункту пропуску.

«Побачивши військовослужбовця органів прикордонної служби, авто різко прискорилося, створило загрозу життю військовослужбовця. І транспортний засіб залишив територію Білорусі. При цьому Колесникова виявилася поза транспортним засобом, вочевидь, її з транспортного засобу випхали, принаймні так це зараз виглядає, наскільки можу судити я», — додав Бичковський.

Варто зазначити, що перед цим Бичковський повідомляв, що усі троє членів Координаційної ради вирушили до України.