Викрадення Колесникової: Тихановська звинуватила Лукашенка в терорі, а голова МЗС Литви порівняв його зі Сталіним

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Викрадення Колесникової: Тихановська звинуватила Лукашенка в терорі, а голова МЗС Литви порівняв його зі Сталіним

Радыё Свабода

Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська засудила викрадення представниці її штабу Марії Колесникової та ще двох осіб з Координаційної ради опозиції. Її підтримав голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, порівнюючи дії режиму Лукашенка з чекістами.

«Влада займається терором, інакше це не назвеш. Викрадення Марії Колесникової, Антона Роднянкова й Івана Кравцова — це спроба зірвати роботу Координаційної ради і залякати її членів. Влада помиляється, якщо думає, що це нас зупинить. Чим більше вони залякують, тим більше людей вийде на вулицю», — цитує Тихановську TUT.BY.

Кандидатка, яка за даними незалежних опитувань перемогла на виборах президента Білорусі з більш ніж 80% голосів, пообіцяла добиватися звільнення всіх політв’язнів.

Координаційна рада білоруської опозиції заявила, що методи режиму Лукашенка призведуть лише до загострення ситуації, поглиблення кризи та подальшого наростання протестів.

«Ми бачимо, що в останні дні влада замість спроби діалогу з суспільством почала відкрито використовувати методи терору», — йдеться в повідомленні.

КР опозиції нагадує, що насильницькі дії та придушення політичної активності суспільства з боку представників влади є злочинами проти людства та можуть розслідуватися без строків давності.

Голова литовської дипломатії Лінкявічюс при цьому порівняв методи режиму зі сталінізмом.

«Замість того, щоб говорити з людьми Білорусі, згасаюче керівництво намагається цинічно усунути їх один за одним. Викрадення Марії Колесникової у передмісті Мінська це ганьба. Сталіністські методи НКВС застосовують у Європі ХХІ століття. Її необхідно якнайшвидше звільнити», — написав литовський урядовець у Twitter.