«Порвавши паспорт, вона зламала систему видавлювання людей за кордон». Тихановська записала нове відео після затримання Колесникової

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Порвавши паспорт, вона зламала систему видавлювання людей за кордон». Тихановська записала нове відео після затримання Колесникової

Ясамойла / Wikipedia

Екскандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська, яка за даними незалежних опитувань перемогла на виборах з понад 80% голосів, записала відеозвернення через затримання її соратниці — члена президії Координаційної ради опозиції Марії Колесникової.

Вона підтримала свою соратницю, назвавши її «героєм». Відеозвернення Тихановської опублікували в її Telegram-каналі «Пул первой».

Опозиціонерка відзначила вчинок Колесникової з порваним паспортом на кордоні. Але наголосила, що опозиція досі не знає її точного місцеперебування.

«Порвавши свій паспорт на кордоні, Марія зламала систему видавлювання людей за кордон. Для мене вона є героєм, звичайно. На жаль, ми точно не знаємо, де Марія перебуваєтепер. Взагалі, це викрадення — це дуже низько. Якщо влада вдається до таких методів, значить, ніякої підтримки у неї взагалі немає», — зазначила Тихановська.

Вона також висловила солідарність з усіма, хто виходить на акції протесту.

  • 7 вересня в центрі Мінська невідомі люди викрали і вивезли на мікроавтобусі одного з лідерів білоруської опозиції — Марію Колесникову.
  • Зранку 8 вересня представники Держприкордонкомітету Білорусі повідомили, що усі троє — Колесникова, Родненков і Кравцов — відбули до України. Згодом там уточнили, що Колесникову затримано.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що двох членів Координаційної ради білоруської опозиції «насильно видворили» з Білорусі до України. Колесникова ж кордон не перетинала, тому що вчинила «дії, які унеможливили це».
  • Згодом Кравцов і Родненков, які приїхали до Києва, розповіли, що Колесникова на кордоні порвала свій паспорт, згодом її затримали люди в камуфляжі.