Член Координаційної ради в Білорусі Латушко: Колесникова під час видворення до України порвала свій паспорт

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Член Координаційної ради в Білорусі Латушко: Колесникова під час видворення до України порвала свій паспорт

Twitter / Виктор Бабарико

Член Координаційної ради білоруської опозиції Павло Латушко підтвердив, що під час видворення до України опозиціонерка Марія Колесникова розірвала свій паспорт.

Про це він розповів у прямому ефірі у своєму Instagram.

«Її змусили виїхати на територію України. Під час перетину кордону вона розірвала свій паспорт. Це дуже гідний вчинок», — зазначив він в інтерв’ю польському журналісту.

Сам Латушко наразі перебуває у Польщі. Він підкреслив, що не знає про місцеперебування ані Колесникової, ані Родненкова із Кравцовим, яких видворили до України.

  • Напередодні в центрі Мінська невідомі люди викрали і вивезли на мікроавтобусі одного з лідерів білоруської опозиції — Марію Колесникову.
  • Зранку 8 вересня представники Держприкордонкомітету Білорусі повідомили, що усі троє — Колесникова, Родненков і Кравцов — відбули до України. Згодом там уточнили, що Колесникова затримана.
  • У ДПСУ підтвердили приїзд Родненкова та Кравцова до України. Водночас там підкреслили, що Колесникова в пункти пропуску України для проходження прикордонного контролю не прибувала.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що двох членів Координаційної ради білоруської опозиції «насильно видворили» з Білорусі до України. Колесникова ж кордон не перетинала, тому що зробила «дії, які унеможливили це».