Країни ЄС досягли згоди щодо санкцій проти Білорусі. Кількість чиновників у списку ще зростатиме

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Країни ЄС досягли згоди щодо санкцій проти Білорусі. Кількість чиновників у списку ще зростатиме

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Глави міністерств закордонних справ країн ЄС досягли згоди щодо персональних санкцій проти чиновників Білорусі, які причетні до фальсифікацій виборів і подальших насильницьких дій.

Про це заявив верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, який відповідає за підготовку санкційного списку, повідомляє DW.

Він наголосив, що ЄС виступає за незалежність і суверенітет Білорусі та рішуче засуджує прояви насильства в країні. Він також повідомив, що ЄС запровадить ці санкції настільки швидко, наскільки це можливо.

«Ці санкції будуть спрямовані проти найвищого політичного керівництва», — уточнив Боррель, але відмовився називати точну кількість чиновників у списку.

«Держави-члени ЄС досі надають імена. Початковий список був коротким. Протягом останніх днів він зростав. У ньому було 12, потім зросло до майже 20 [прізвищ]. Я думаю, наступними днями він ще буде збільшуватися […] Усе залежатиме від розвитку подій, а також від ставлення режиму. Перший список, який уже зріс, продовжить збільшуватися, виходячи з розвитку подій», — наголосив представник ЄС.

Раніше глава Міністерства закордонних справ Білорусі звернувся до своїх колег із країн Європейського Союзу з проханням не запроваджувати додаткові санкції.