Голова білоруської дипломатії закликав Євросоюз не вводити санкції, що обмежують Лукашенка та його оточення

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Голова білоруської дипломатії закликав Євросоюз не вводити санкції, що обмежують Лукашенка та його оточення

Будівля МЗС Білорусі

Wikipedia / Homoatrox

Голова Міністерства закордонних справ Білорусі звернувся до своїх колег з країн Європейського Союзу з проханням не запроваджувати додаткові санкції внаслідок фальсифікацій на виборах президента та поліцейської жорстокості щодо протестувальників.

Про це йдеться в заяві міністра Володимира Макея на сайті МЗС Білорусі.

Макей звинуватив ЄС у закликах до санкцій просто через те, що підходи блоку та Білорусі збігаються «далеко не завжди та не в усьому».

«Цим ви по суті підтверджуєте правоту тих, хто не вірить у нашу суверенну здатність розбудувати рівноправні та вигідні всім сторонам відносини з вашими державами», — написав він.

За словами голови білоруської дипломатії, санкції можуть зашкодити, бо в Білорусі «складна ситуація», пов’язана з «болючим етапом національного дорослішання», через який проходили всі країни Європи.

«Дайте й нам його пройти, краще з вашою допомогою, але без спроб примусу з використанням політичних, фінансових та інших очевидних важелів… Ми не зможемо розглядати це інакше, ніж недоброзичливі дії, що наносять збитків суверенітету Республіки Білорусь», — зазначив Макей.

При цьому санкції проти Білорусі, які активно обговорюють лідери Євросоюзу, стосуються лише персональних обмежень для самопроголошеного президента Олександра Лукашенка та його найближчого оточення.