Лукашенко заявив про домовленість із Путіним: Росія при першому запиті допоможе «забезпечити безпеку» Білорусі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко заявив про домовленість із Путіним: Росія при першому запиті допоможе «забезпечити безпеку» Білорусі

Пресслужба Кремля

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що домовився з президентом Росії Володимиром Путіним, що країна при першому ж запиті «допоможе забезпечити безпеку» Білорусі.

Про це повідомляє держінформагентство БЕЛТА.

«Коли мова йде про військову складову, у нас є договір з Росією в рамках Союзної держави і ОДКБ. Якраз ці моменти підходять під цей договір [...] З президентом Росії у мене відбулася тривала, детальна розмова про ситуацію [15 серпня]. Маю сказати, мене навіть трохи здивувало — абсолютна обізнаність у тому, що відбувається. І ми з ним домовилися — за першого ж запиту буде надана всебічна допомога для забезпечення безпеки Білорусі», — наголосив Лукашенко.

Проте згодом БЕЛТА виправила текст і тепер там йдеться, що Росія надасть допомогу «у випадку зовнішніх військових загроз».

15 серпня Лукашенко зателефонував Путіну через протести у країні. У Кремлі повідомили, що глави держав висловили впевненість, що ситуація в Білорусі незабаром буде врегульована. Там також зазначили, що Лукашенко з Путіним «позитивно оцінили співпрацю профільних відомств» щодо повернення 32 найманців ПВК «Вагнера».