Суд арештував підозрюваного у підпалі автомобіля програми «Схеми» з можливістю вийти під заставу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Суд арештував підозрюваного у підпалі автомобіля програми «Схеми» з можливістю вийти під заставу

Facebook / Mykhailo Tkach

Броварський міськрайонний суд обрав підозрюваному у причетності до підпалу автомобіля журналістів-розслідувачів програми «Схеми» запобіжний захід у вигляді арешту на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі понад 175 тисяч гривень.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Прокуратура клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості вийти під заставу. Прокурори вказували, що підозрюваний родом із Луганщини, а тому може переховуватися від слідства на непідконтрольних Києву територіях області. Натомість захисники підозрюваного просили про домашній арешт.

Під час засідання підозрюваний відмовився свідчити проти себе у залі суду.

  • Уранці 8 серпня журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що знайшов у своїй квартирі ймовірні сліди прослуховувального пристрою. У стелі він виявив отвір завдовжки 60 см, який вів на горище. Ткач розповів, що раніше йому погрожували через журналістську діяльність і попереджали про прослуховування. Поліція Києва після огляду квартири та горища будинку не знайшла слідів прослуховувальних пристроїв, але почала досудове розслідування.
  • 11 серпня Ткач подав скаргу на бездіяльність слідчих Національної поліції стосовно провадження про встановлення пристрою для прослуховування в його помешканні.
  • В ніч на 17 серпня невідомі спалили автомобіль, на якому під час своїх розслідувань пересувався журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач. Поліція розслідує підпал. «Схеми» оприлюднили відео підпалу.