Журналіст Ткач подав скаргу на бездіяльність поліції через справу про прослушку в його квартирі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Журналіст Ткач подав скаргу на бездіяльність поліції через справу про прослушку в його квартирі

Facebook / Mykhailo Tkach

Журналіст-розслідувач програми «Схеми» Михайло Ткач подав скаргу на бездіяльність слідчих Національної поліції через провадження про встановлення пристрою для прослуховування у його помешканні.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Скаргу від імені журналіста подав адвокат Анатолій Попов. «Вже протягом чотирьох днів з 8 серпня, коли Михайло Ткач виявив ознаки встановлення пристрою для прослуховування – отвір у стелі квартири – призначені слідчі так і не вжили заходів для перевірки помешкання спеціальною технікою для виявлення такого обладнання. Попри те, що журналіст «Схем» під час проведення огляду помешкання неодноразово звертав увагу слідчого у справі на необхідність такої перевірки», —зазначає адвокат Попов.

Крім цього, поліцейські не охороняли приміщення, «в якому через таку недбалість з боку правоохоронців вже могли бути і знищені докази», зазначив Попов.

За словами адвоката, слідчий — начальник сектору дізнання відділу поліції № 2 Шевченківського райуправління поліції, старший лейтенант поліції Сергій Хоморецький обіцяв, що спецогляд проведуть ввечері 8 серпня. Згодом перевірку перенесли на наступний день, втім 9 серпня слідчий у справі повідомив, що у структурі Міністерства внутрішніх справ немає потрібного обладнання, тому «вирішується питання про залучення Служби безпеки України». 10 серпня слідчий перестав виходити на зв’язок, заявив адвокат Ткача.

  • Вранці 8 серпня журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що знайшов у своїй квартирі можливі сліди прослуховувального пристрою. У стелі він виявив отвір довжиною 60 см, який вів на горище. Ткач розповів, що раніше йому погрожували через журналістську діяльність і попереджали про прослуховування.
  • Поліція Києва після огляду квартири та горища будинку не знайшла слідів прослуховувальних пристроїв, але почала досудове розслідування.