Поліція затримала двох підозрюваних у підпалі автомобіля програми «Схеми». Ще двох людей оголосили в розшук

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Поліція впіймала жителя Луганської області, якого підозрюють у підпалі автомобіля журналістів-розслідувачів програми «Схеми».

Про це у своєму Twitter написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Сьогодні зранку Нацполіція затримала у порядку ст. 208 КПК мешканця Луганщини, який обґрунтовано підозрюється у підпалі авто журналістів програми «Схеми», — повідомив він.

За словами Авакова, наразі тривають слідчі дії. Правоохоронці вилучили одяг та запалювальні шашки зловмисника.

Згодом він розповів, що також поліція затримала його спільника — організатора підпалу. Той проживає у Києві. Поліція встановила особи ще двох причетних до злочину осіб, їх оголосили у розшук.

  • Уранці 8 серпня журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що знайшов у своїй квартирі ймовірні сліди прослуховувального пристрою. У стелі він виявив отвір завдовжки 60 см, який вів на горище. Ткач розповів, що раніше йому погрожували через журналістську діяльність і попереджали про прослуховування. Поліція Києва після огляду квартири та горища будинку не знайшла слідів прослуховувальних пристроїв, але почала досудове розслідування.
  • 11 серпня Ткач подав скаргу на бездіяльність слідчих Національної поліції стосовно провадження про встановлення пристрою для прослуховування в його помешканні.
  • В ніч на 17 серпня невідомі спалили автомобіль, на якому під час своїх розслідувань пересувався журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач. Поліція розслідує підпал. «Схеми» оприлюднили відео підпалу.