«Схеми» оприлюднили відео підпалу своєї машини. Записи з камер спостереження показали постать зловмисника

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Програма журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях» оприлюднила відео, яке демонструє момент підпалу машини, що належить редакції. Автівкою по роботі протягом кількох років користувався журналіст програми Михайло Ткач.

Для цього відео «Схеми» зібрали записи з довколишніх камер спостереження та від свідків інциденту, який стався у ніч на 17 серпня. Серед усіх наявних матеріалів журналісти знайшли потрібний момент, на якому видно, як людина наближається до авто, підпалює його та тікає геть.

  • За свідченням журналіста Ткача, під час зйомок програми «Схеми» за цим автомобілем постійно стежили співробітники Управління державної охорони. В ніч підпалу авто стояло біля будинку, де живе водій. Голова МВС Аваков пообіцяв «обʼєктивне розслідування» підпалу.
  • 8 серпня журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що знайшов у своїй квартирі ймовірні сліди прослуховувального пристрою. У стелі він виявив отвір завдовжки 60 см, який вів на горище. Ткач розповів, що раніше йому погрожували через журналістську діяльність і попереджали про прослуховування.
  • Поліція Києва після огляду квартири та горища будинку не знайшла слідів прослуховувальних пристроїв, але почала досудове розслідування.
  • 11 серпня Ткач подав скаргу на бездіяльність слідчих Національної поліції стосовно провадження про встановлення пристрою для прослуховування в його помешканні.
  • Ткач також поскаржився на бездіяльність СБУ в розслідуванні прослуховування його квартири і запитав, чи варто було чекати, поки підпалять редакційне авто.