Міністр Аваков обіцяє обʼєктивне розслідування підпалу авто програми «Схеми»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зустрівся з головною редакторкою київського бюро «Радіо Свобода» Інною Кузнецовою. Він пообіцяв обʼєктивне і відкрите для суспільства розслідування підпалу автомобіля програми «Схеми: корупція в деталях» і можливого прослуховування журналіста Михайла Ткача.

Про це Кузнецова повідомила в Facebook.

«Міністр пообіцяв, що розслідування обох справ буде максимально обʼєктивним і відкритим для суспільства. Виконавці, а головне, замовники, повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності. «Радіо Свобода» буде ретельно стежити за ходом розслідування», — написала вона.

Тимчасовий виконувач обовʼязків речника МВС Ярослав Тракало заявив, що зустріч ініціював Аваков, а на ній були присутні також керівники Нацполіції.

  • Уранці 8 серпня журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що знайшов у своїй квартирі ймовірні сліди прослуховувального пристрою. У стелі він виявив отвір завдовжки 60 см, який вів на горище. Ткач розповів, що раніше йому погрожували через журналістську діяльність і попереджали про прослуховування. Поліція Києва після огляду квартири та горища будинку не знайшла слідів прослуховувальних пристроїв, але почала досудове розслідування.
  • 11 серпня Ткач подав скаргу на бездіяльність слідчих Національної поліції стосовно провадження про встановлення пристрою для прослуховування в його помешканні.
  • В ніч на 17 серпня невідомі спалили автомобіль, на якому під час своїх розслідувань пересувався журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач. Поліція розслідує підпал.
  • Пізніше СБУ затримала колишнього поліцейського, який міг організувати підпал автомобіля журналістки «Радіо Свобода» у Львові.