Путін розповів про випробування на його доньці російської вакцини від коронавірусу й анонсував новий препарат

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Путін розповів про випробування на його доньці російської вакцини від коронавірусу й анонсував новий препарат

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін заявив, що його донька після щеплення російською вакциною від коронавірусу «почувається добре» і у неї з’явилися антитіла. Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу «Россия 24».

«Абсолютно очевидно сьогодні для наших фахівців, що ця вакцина формує стійкий імунітет, зʼявляються антитіла, як у моєї дочки зʼявилися. І вона нешкідлива. Слава богу, і моя донька почувається добре», — переконує Путін.

За його словами, донька взяла участь у випробуванні як доброволець і не радилася з ним. «Вона просто сказала, що прийняла таке рішення. […] З урахуванням її професії їй потрібно», — додав Путін.

На уточнююче запитання журналіста, чи це та дочка, яка «медико-біологічними справами займається», Путін відповів: «Ну, вона спілкується з великою кількістю людей, звичайно, щоб нормально працювати, їй потрібно почуватися захищеною».

Крім того, він анонсував ще одну вакцину від коронавірусу, яка має з’явитися у вересні. За його словами, над нею працює інститут у Новосибірську. Він припускає, що ці дві російські вакцини будуть конкурувати між собою, бо з «безпеки й ефективності вони не мають поступатися одна одній».