Лукашенко та Путін знову поговорили телефоном. Домовилися випробувати на білорусах російську вакцину від коронавірусу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та президент Росії Володимир Путін 24 серпня провели телефонну розмову. Про це повідомляє пресслужба Лукашенка у Telegram-каналі «Пул первого».

Лукашенко та Путін домовилися, що білоруси «добровільно» візьмуть участь у третьому етапі випробувань російської вакцини від коронавірусу. Також Білорусь стане першою країною, куди доставлять вакцину.

Крім того, як зазначає пресслужба Лукашенка, під час розмови обговорили ситуацію у Білорусі та «на зовнішньому контурі, особливо на західному напрямку».

21 липня в Росії заявили, що винайшли вакцину від коронавірусу — її розробив російський Національний дослідницький центр епідеміології та мікробілогії імені Гамалії. Її вже погодились виробляти у Бразилії.

Раніше Лукашенко та Путін проводили телефонну розмову. Минулих вихідних вони зідвонилися двічі через протести в Білорусі. Тоді, за словами Лукашенка, Росія підтвердила готовність «надати допомогу».

  • У Білорусі 15-й день тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків, і найголовніше — відставки Лукашенка.