«Коментувати тут нічого». У штабі конкурентки Лукашенка Тихановської відреагували на результати державного екзит-полу

Автори:
Костя Войтенко, Вікторія Мартинюк
Дата:

У штабі головної конкурентки президента Білорусі Олександра Лукашенка Світлани Тихановської вважають результати офіційного державного екзит-полу тенденційними. Про це в ефірі російського телеканалу «Дождь» повідомила її прессекретар Ганна Красуліна.

«Коментувати тут нічого. Хто замовляє музику, той потім і танцює», — сказала вона. Красуліна вважає такі цифри щодо підтримки Лукашенка нереальними і вважає, що ними влада «просто провокує людей».

«79% — ну це просто провокація», — наголосила вона.

У Білорусі одразу після закриття виборчих дільниць опублікували результати національного екзит-полу. Згідно з ним, за Лукашенка проголосували 79,7% виборців, а за Тихановську — 6,8%.

Згодом глава Центральної виборчої комісії Лідія Єрмошина оголосила перші результати голосування — на закритих дільницях у пʼяти регіонах. За її словами, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 82,08% голосів, його основна конкурентка — опозиційна кандидатка Світлана Тихановська — 6,98%.

  • 9 серпня в Білорусі проходили вибори президента. У низці міст Білорусі та столицях європейських держав вишикувалися довгі черги до виборчих дільниць — не всі охочі встигли віддати свій голос до завершення голосування.
  • Із самого ранку до Мінська стягують військову техніку. Ближче до вечора ОМОН перекрив центральну вулицю міста — проспект Незалежності. Головні будівлі оточили військові та спецтехніка.
  • У різних містах жителі повідомляють про перебої з інтернетом — проблеми фіксують у роботі Telegram, Viber, YouTube і кількох популярних новинних ресурсів.
  • «Бабель» веде текстову трансляцію і розповідає, що відбувається в Білорусі в день виборів — читайте тут.