«Слугам народу» на зустрічі із Зеленським представили кандидатів на глав Нацбанку й АМКУ та віцепремʼєра. Але всі прізвища не називають

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слугам народу» на зустрічі із Зеленським представили кандидатів на глав Нацбанку й АМКУ та віцепремʼєра. Але всі прізвища не називають

President Of Ukraine / Flickr

13 липня на засіданні фракції «Слуга народу» президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Денис Шмигаль представили кандидатів на посаду глави Національного банку України.

Про це повідомив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Качура у Telegram.

Також на зустрічі представили кандидатів на посади глави Антимонопольного комітету та віцепрем’єр-міністра з питань промисловості.

Качура підкреслив, що з кандидатурою на главу Нацбанку фракція визначиться у цю середу, 15 липня. «Є кілька кандидатів. До кінця тижня ми повинні ухвалити рішення», — написав він.

Нардеп також розповів, що фракція затвердила рекомендувати на посаду глави Антимонопольного комітету Ольгу Піщанську, яка зараз виконує обов’язки глави відомства. А на віцепремʼєра з промислової політики — Олега Уруського.

За словами заступниці глави фракції «Слуга народу» Євгенії Кравчук, голосування за главу АМКУ та віцепремʼєра заплановані на 15 липня, за главу НБУ — на 17 липня.

Такі ж кандидатури перед зустріччю фракції підтверджував глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Він повідомляв, що в п’ятницю Рада розгляне кілька кадрових питань.

«Главу НБУ поки що не вибираємо. Наскільки мені відомо, ще немає жодного прізвища. Будемо обирати віцепремʼєра з питань промисловості, главу Антимонопольного комітету. І, можливо, будемо обговорювати главу НБУ. Але не думаю, що будемо приймати рішення», — сказав Арахамія, якого цитує Інтерфакс-Україна.